Palæstina er også hverdag

Palæstina er så meget mere end blot konflikt. Selv om konflikten er en del af palæstinensernes hverdag og fylder, er der lige så meget kultur, glæde og almindelige hverdagsting. Ting, der er lige så berigende at opleve som at prøve at forstå konflikten, og hvad der holder den i gang.

(Husk at skrue op for lyden, inden du trykker på de understregede ord)

Krogerup Højskoles foto-hold tog i april 2016 i to uger til Israel/Palæstina for at prøve at forstå og opleve en hverdag, der er så langt fra vores.

Konflikten mellem Israel og palæstinenserne er en stor del af hverdagen. Den kan ikke undgås, når man som palæstinenser bor i eller skal igennem de områder, der er styret af israelerne, med checkpoints og soldater i gadebilledet.

Men Palæstina har også et blomstrende kulturliv. Palæstina er også folk, der går på arbejde, følger deres børn i skole, går på restaurant, vasker tøj, køber ind og laver mad.

Palæstina er også beduinen der spiller musik for turisterne og flytter sin fåreflok til bedre græsgange. Og piger, der går på et fotokursus efter skole, og som fjoller, synger og danser – ligesom vi gør.

1

2

4

3

5

6

8

7

9

10

11

12

13

14

15

16

17