EU-guide

Hvor skal man begynde, hvis man vil forstå, hvordan EU hænger sammen? Altinget.dk tilbyder dig en sjov, grundig og interaktiv introduktion til EU og de danske Europaparlamentarikere.

Med Altingets nye side, EU-GUIDE, der blandt andet henvender sig til højskoleelever, har du nu mulighed for at komme helt tæt på politikerne i Europa-Parlamentet.

Ambitionen er, at du får vigtig viden, men også følelsen af, hvordan det er at arbejde i EU. Og så bliver du underholdt på vejen.

Tag en holdningstest og se, hvilken dansk politiker i EU-Parlamentet du er mest enig med.

Se de små video-reportager, hvor 19-årige Sara Mering tager med de danske EU-parlamentarikere på arbejde i Bruxelles og stiller dem de ’dumme’, kritiske spørgsmål: Hvordan er det at skifte politisk gruppe? Hvorfor stemmer man mest ja, selvom man er imod EU? Og hvordan håndterer man den stærke lobbyisme i EU?

Klik dig rundt i info-universet, der er bygget op om grafiker og journalistiske artikler, hvor det er kilderne selv, der fortæller.

Se de valgte, danske parlamentarikeres profiler og få et overblik over vedkommendes mærkesager, stemmeprocent og aktiviteter i EU-Parlamentet.

EU-guiden indeholder også ugentlige debatartikler fra centrale aktører og politikere i EU og en guide til, hvordan du kommer i kontakt med Europa-Parlamentet.

Din lærer kan også downloade en lærervejledning, der beskriver, hvordan I kan bruge materialet i undervisningen, og der er også links til andre undervisningsplatforme om EU.

Projektet er støttet økonomisk af Europa-Parlamentet.